Welke zaagmachines bestaan er?

zaagmachine

Er bestaan diverse zaagmachines, maar welke dit precies zijn is altijd de vraag. Daarom kom je in deze blog meer te weten over diverse machines. Denk hierbij aan cirkelzaagmachines, waaronder de afkort- en tafelzagen. Daarnaast behandelen we ook exotische machines. Dit zijn de precisie cirkelzagen en dubbelzagen. Tevens geven we nog informatie over de invalzaagmachines, welke middenin een plaat kunnen beginnen met zagen. Dit vanwege het zaagblad, welke zich naar beneden kan bewegen.

Afkort- en tafelzagen

Misschien wel de meeste bekende zaagmachines van dit moment. Een afkortzaagmachine kan namelijk bij diverse zaagklussen worden ingezet. Met name het afkorten van balken en planken, is een specialiteit van deze machine. Daarnaast wordt een tafelzaag met name ingezet voor het zwaardere zaagwerk. Op deze machine is het namelijk mogelijk om materialen met een aardige lengte te kunnen verzagen. Dit vanwege de hulp geleiding en het onderstel, waardoor je de werkzaamheden eenvoudig staand kunt uitvoeren.

Mini cirkelzagen en dubbelzagen

Deze machines kun je eenvoudig met beide handen hanteren. Bij de mini cirkelzaag is het bijvoorbeeld ook mogelijk, om deze met één hand te bedienen. Ideaal voor wanneer je een aantal kleine zaagklussen moet verrichten. De dubbelzaag daarentegen is weer geschikt voor het grovere zaagwerk. Zo kan deze machine zelfs een hele auto doormidden zagen. Vet toch!

Waarom kiezen voor een invalzaagmachine?

Een invalcirkelzaag heeft diverse functies. De meest populaire functie is het maken van zaagsneden middenin bijvoorbeeld een plaat. Andere zaagmachines hebben namelijk niet deze functie, en zijn daarom ook niet geschikt voor dit zulk zaagwerkzaamheden. In dit geval beweegt het zaagblad zich naar beneden. Naast deze handige functie kun je ook een geleider aan deze zaagmachine bevestigen, waardoor je in de lengte kunt zagen. Het voordeel hiervan is dat je de meest mooi zaagsneden kunt creëren. Je hebt tijdens het zagen immers meer controle, waardoor de zaagsnede mooi recht blijft. Meer weten? Bezoek deze pagina.