Luchtgommen of zandstralen; wat is het beste?

Het is bekend dat zandstralen een uitstekende methode is om houten voorwerpen zoals meubilair of trappen weer in de originele staat terug te brengen. Luchtgommen is wat minder bekend, toch is dit ook een zeer geschikte methode in specifieke gevallen. Laten we de toepassingen van zowel zandstralen als luchtgommen eens opsommen.

Zandstralen

Wanneer de toplaag op hout snel verwijderd moet worden is zandstralen in de meeste gevallen de ideale oplossing. Met een hogedrukspuit en fijn grit worden verf, beits en andere vormen van vervuiling snel en volledig verwijderd. Deze methode kan worden toegepast op kasten, meubelstukken of ander houtwerk in huis.

Luchtgommen

In veel opzichten is deze methode gelijk aan zandstralen met het voornaamste verschil de kracht van de behandeling. Bij luchtgommen wordt er een keramisch materiaal gebruikt dat fijner is, daarnaast wordt er minder druk toegepast waardoor de reiniging zachter is. Wanneer de bedekking sterk is heeft luchtgommen niet altijd het gewenste effect, bij delicate objecten van hout kan het een perfect alternatief zijn voor zandstralen.

De specialist kan bepalen welke methode het meest geschikt is voor ieder soort object of oppervlakte. Ook kun je om advies vragen omtrent de beste methode om het hout lange tijd mooi te houden.