3 trends in de keukenbranche

Keuken

Tientallen jaren geleden zat de keuken verborgen aan de achterkant van het huis. Het was een plaats waar maaltijden werden bereid en vuile vaat werd gewassen. Tegenwoordig is de keuken het centrale punt van het huis, de plek waar iedereen aan het begin van de dag bij elkaar komt of na een lange dag. In plaats daarvan wordt de keuken geparadeerd in al haar schoonheid en warmte in het centrum van het huis.

De moderne keuken

Keukens zijn in de loop van de decennia enorm veranderd en het plannen van je keukenverbouwing is heel belangrijk. Technologische ontwikkelingen en veranderende sociale dynamiek hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de opkomst van de moderne keuken. Er is een veel grotere nadruk op open concepthuizen die rond de keuken draaien, zodat iedereen samen kan zijn. Zoals bij elke moderne designtrend, zijn schone en eenvoudige stijlen favoriet geworden voor huiseigenaren met natuurlijk licht dat een essentieel aspect wordt van het algehele uiterlijk en de functie van de keukenruimte. Met advies van ontwerpdeskundigen zijn hier de top 3 trends in keukenontwerp die we in 2018 verwachten te zien.

1. Slimme keukens

Technologie is volledig in de keuken terechtgekomen en niet alleen in de vorm van luxe gadgets en apparaten. Vandaag kun je een keuken hebben met technologie die is geïntegreerd in elke functie en apparaten – van de kranen tot de koelkast en de verlichting. Dit is wat we een slimme keuken noemen.

2. Wit blijft

Wit is nog steeds een grote favoriet voor keukenkasten. Huiseigenaren houden ervan vanwege haar schone uiterlijk, wat vooral gunstig is in een ruimte die vaak rommelig wordt. Witte kasten zijn gewoon mooi en tijdloos en kunnen in bijna elke keukenstijl worden gebruikt.

3. Minder bovenkasten

Het verwijderen van bovenkasten is de laatste jaren een groeiende trend geworden, omdat het de ruimte opent. Hiermee kun je de ruimte op het aanrecht productiever gebruiken. Om nog maar te zwijgen, de meeste mensen kunnen toch niet bij wat er in de kast staat. Hoewel open schappen een goed alternatief zijn als de toegevoegde opslagruimte nodig is of als een focuspunt element gewenst is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.