Welke vloer in welke kamer?

Als je een huis gaat opknappen of een nieuw huis laat bouw, zijn de muren en vloeren na de oplevering vaak het eerste dat moet worden aangepakt. Omdat dit toch de basis van je huis is, is het belangrijk hier even goed over na te denken. Elke vloer doet namelijk iets anders met de sfeer van een kamer. En niet elke vloer is geschikt in alle soorten kamers die je in je huis hebt. Er is vaak meer mogelijk dan je zult denken, dus hebben we daarom even op een rijtje gezet welke vloer je het best in welke kamer kunt leggen.

 

De woonkamer

 

In de woonkamer mag een goede vloer natuurlijk niet ontbreken. Veel mensen willen dat de woonkamer een warm gevoel geeft en kiezen daarom voor hout. Dit is ook zeker geen verkeerde keuze. Hout is erg mooi en gaat ook lang mee. Als je van iets anders houdt kun je kiezen voor een visgraat vloer. Deze vloer is op een andere manier gelegd dan een normale houten vloer en dat ziet er erg speciaal uit! Als je toch liever iets anders wilt zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor een gietvloer. Qua uitstraling oogt dit wel een stuk minder warm, maar bij een goed interieur kan dit er ook erg mooi uitzien.

 

De keuken

 

Omdat er in de keuken natuurlijk wordt gekookt, is het handig om een iets meer praktische vloer te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een marmoleum vloer. Deze is kras bestendig en als je morst is het geen probleem! Ook is hij niet zo hard dus valt er minder snel iets op stuk! Het mag dus wel duidelijk zijn dat je in de keuken beter voor een praktische vloer kunt gaan.

 

De slaapkamer

 

De slaapkamer wil je het liefst ook zo gezellig mogelijk maken. Daarom kiezen mensen ook hier vaak voor een houten vloer. Wil je ’s winters comfortabel wakker worden? Kies dan voor een houten vloer met vloerverwarming. Maak je geen zorgen, hout is namelijk prima te combineren met een vloerverwarming. Nooit meer koude voeten voor jou!

 

We hebben nog niet elke kamer in het huis gehad, maar je zult nu vast het idee snappen. Wordt de vloer vaak viezer of nat, bijvoorbeeld in de badkamer? Kies dan voor een praktische vloer. Voor meer informatie over de badkamer, lees de nieuwste artikelen van Bad&Body.