Een vakantiewoning kopen? Waarom niet?

Als je vaak op vakantie gaat in Spanje of Portugal heb je er vast weleens over nagedacht: het kopen van een vakantiehuis. Hoewel veel mensen zouden denken dat het niet haalbaar is om een vakantiewoning te kopen, valt dat eigenlijk wel heel erg mee. Vaak is het goedkoper dan je denkt en de kosten heb je er ook sneller uit dan je denkt. Naast dat je natuurlijk de kosten bespaard die je normaal zou maken als je op vakantie gaat, kun je je vakantiewoning natuurlijk prima verhuren als je er niet bent! In deze blog zullen we dieper op de voordelen van het kopen van een vakantiewoning ingaan.

 

Investeren in vastgoed is prime te doen met vrienden en familie. Voor mensen met een minder groot budget is er altijd nog de optie om een vakantiewoning te delen. Dit is natuurlijk een win win situatie. Je kunt namelijk de investering spreiden, maar je kunt allemaal genieten van de vakantiewoning. Als je dit wilt gaan doen is het natuurlijk wel heel belangrijk dat je met z’n allen op een lijn zit. Maak daarom duidelijke waterdichte afspraken over het gebruik van jullie vakantiehuis. Dit is heel belangrijk om op een rijtje te hebben, want je wilt er natuurlijk niet achter komen dat je partners hele andere plannen voor jullie woning hebben dan jij.

 

Het is al genoemd, maar een ander groot voordeel dat je hebt als je een vakantiehuis hebt gekocht is natuurlijk dat je het kunt verhuren. Het is vandaag de dag steeds makkelijker om in contact te komen met huurders. Via platformen zoals Airbnb kun je direct in contact komen, wat betekent dat jij een grotere marge kunt pakken op de huur. Het enige wat je hoeft te regelen zijn schoonmakers en iemand die de gasten ontvangen. Terwijlij thuis zit loopt de rest dan gewoon door!