Leuke ideeën voor een gezellige tuin

De tuin is natuurlijk de place to be in de zomer. Het is dan natuurlijk wel leuk als het een beetje een gezellige plek is. Vind je het moeilijk om je tuin leuk in te richten? Lees dan snel verder want wij geven je een paar eenvoudige tips om je tuin een stuk gezelliger te maken! Kijk op www.fonteyn.nl voor nog meer inspiratie. 

Een knusse zithoek 

Een knusse zithoek is de belangrijkste plek van je tuin. Hier zit je met het hele gezin tot ‘s avonds laat lekker een wijntje te drinken of te dineren. Het is dan ook van belang dat de zithoek een uitnodigende plek is. Dit creëer je door een goede Tuinset aan te schaffen met een hoekbank en één of meerdere stoelen. Zorg ervoor dat je goede comfortabele loungekussens op je tuinset hebt liggen, zodat iedereen lekker kan zitten. Het is ook handig om één of meerdere tafels te hebben. 

Goede verlichting is alles 

Verlichting maakt je tuin een stuk gezelliger. Zorg voor verlichting op verschillende hoogtes. Hang lampenslingers in de bomen of aan de schutting. Zorg voor lantaarns in je tuin en zet kaarsen op de tafel. Verlicht ook de donkere hoekjes in je tuin. Hierdoor lijkt je tuin gelijk groter. 

Spiegels als tuindecoratie 

Spiegels kunnen tegenwoordig ook gebruikt worden als tuindecoratie. Het geeft een modern en origineel effect. Hang een leuke kleurrijke spiegel op een muurtje. 

Vrolijke vogelkooitjes 

Ook vogelkooitjes zijn een leuke tuindecoratie. Je kunt ze kopen in verschillende kleuren en maten. Hang ze op aan de meur en je krijgt een mooi kleurrijk en vrolijk effect. Je kunt er zelfs vogelvoer in doen zodat je veel vogels in je tuin krijgt. 

Een autoband 

Oude autobanden zijn ook goed voor leuke tuindecoratie. Je kunt ze gewoon op de grond leggen en gebruiken als bloempot. Je kunt ze ook aan een muur hangen of een speeltoestel van maken.