Tips voor je nieuwe vloer: visgraat vloeren of beton vloercoating

Ga je binnenkort verbouwen of het interieur opnieuw inrichten? Een van de meest eenvoudige maar ook meest ingrijpende manieren om het interieur een compleet nieuwe look te geven is door de vloer te vervangen. De vloer is een centraal punt wat voor een groot deel de sfeer in de woning bepaalt. Er zijn tegenwoordig steeds meer moderne soorten vloeren op de markt die het overwegen waard zijn. Vandaag lichten we de visgraat vloer en beton vloercoating uit.

Diepgang met de visgraat vloer

Is de ruimte in jouw woning beperkt maar wil je er wel optimaal gebruik van maken? Dan is een traditionele visgraat vloer een uitstekende oplossing. Het patroon waarin de planken van een visgraat vloer worden gelegd zorgen voor een diepgaand effect waardoor de ruimte groter oogt. Daarnaast is het aanbrengen van een visgraat vloer eenvoudig zelf te doen. Mocht er een beschadiging optreden dan zijn de losse planken bovendien eenvoudig te vervangen.

Weinig onderhoud met beton vloercoating

Net als de meeste mensen houd je er waarschijnlijk niet van om overmatig te hoeven schoonmaken. Met een tegelvloer of laminaat is dat echter wel vaak het geval. Ook een houten vloer met naden en randen zal naar verloop van tijd veel vuil en stof bevatten. Als je dat niet wil dan raden we aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van een gietvloer of vloercoating. Dit zijn dunne kunststof gietvloeren die worden aangebracht op een bestaande ondergrond. Het voordeel is dat een gietvloer geheel naadloos gelegd wordt. Daardoor heeft vuil geen kans om zich op te hopen. In de woonkamer is een dunne vloercoating afdoende. Deze kan eventueel afgewerkt worden in een karakteristieke betonnen vloercoating variant.

Win advies in bij de specialist

Weet je nog niet zeker wat de beste vloer voor jouw woning is? Zorg er dan voor dat je je goed oriënteert en eventueel een interieurspecialist inhuurt om je hierin te adviseren. De vloer is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van het interieur en daar moet goed over nagedacht worden. Of je nou voor een visgraat vloer of beton vloercoating kiest. Het zijn allebei vloeren met diverse voordelen voor je interieur.