Riool verstopt? Dit is wat je moet doen

Een verstopt riool is in vele opzichten zeer vervelend. Het zorgt er in de eerste plaats voor dat je je sanitair niet kan gebruiken. Maar te lang wachten is ook onhygiënisch. Laat je verstopping dan ook direct oplossen. Een expert is immers altijd in de buurt te vinden. De meeste rioolservice bedrijven en loodgieters zijn al binnen een half uur ter plaatse.

Riool service tot je dienst

Er zijn een aantal situaties waarin het van pas komt om een riool service in te schakelen. In de meeste gevallen gaat het om verstoppingen. Een leiding die verstopt is, de gootsteen die verstopt is of een toilet. Het is een ontzettend vervelend probleem waar je zelf liever niet mee aan de slag gaat. Naast verstoppingen kan de rioolservice ook leidingwerk voor je verrichten zodat je verstoppingen in de toekomst in ieder geval voorkomt.

Moderne middelen

Een riool ontstoppen kan tegenwoordig met heel moderne middelen worden gedaan. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om een verstopping die wat dieper zit op te sporen met kleine camera’s. Dit geeft een beter beeld van de mogelijke methoden voor de oplossing ervan. Wanneer duidelijk in beeld is wat de verstopping veroorzaakt kan immers meer oplossingsgericht worden gedacht en gehandeld. Bijvoorbeeld door niet voor hoge druk te kiezen maar door voor vervanging te kiezen. Dit is soms namelijk een betere oplossing. De expert kan dit allemaal gemakkelijker bepalen dan voorheen.

Andere verstoppingen

Natuurlijk is het niet zo dat uitsluitend het sanitair verstopt kan raken. De expert kan zich bijvoorbeeld ook voor je bezighouden met daklekkage. Vaak is een verstopping hier namelijk ook de oorzaak van. Bijvoorbeeld omdat de regenpijpen verstopt zijn geraakt door vogelnesten of bladeren die van de bomen zijn gevallen. De verstopping zorgt voor wateroverlast. En dit heeft weer tot gevolg dat er lekkage aan je dak ontstaat. Een expert kan snel zorgen dat alle verstoppingen in je afvoer worden verzorgd en verholpen. Vaak kun je zelfs gebruik maken van spoeddiensten. Zo word je nog sneller verlost van de vervelende problemen die stankoverlast en andere ongemakken met zich meebrengen.