De functies van een rvs ketting

Een rvs ketting kan tal van verschillende functies hebben. Dit omdat zo’n ketting allang niet meer alleen in de techniekwereld wordt gebruikt. Je kunt met zo’n ketting namelijk ook sieraden maken, of er een schommel voor je kinderen aan ophangen. Rvs staat namelijk voor roest vrij staal. Wanneer je dus sieraden maakt van zo’n ketting, kunnen deze sieraden niet gaan roesten. Hier denken ze echter in de metaalwereld anders over. Dit omdat rvs wel kan gaan roesten wanneer het in aanraking komt met chloor. Wanneer je dus sieraden maakt van rvs, is het belangrijk dat je hier niet mee gaat zwemmen in een zwembad. Ook voor allerlei huis tuin en keuken doeleinden kan een rvs ketting gebruikt worden.

Huis, tuin en keuken gebruik

Ook voor huis, tuin en keuken gebruik kan een rvs ketting enorm handig zijn. Je kunt er bijvoorbeeld een lamp aan ophangen. Wel is het belangrijk dat je hiervoor ook een aantal ‘s haken’ gebruikt. Dit zodat je de ketting eenvoudig met behulp van een aantal s haken op de juiste hoogte af kunt stellen. Aan deze s haken kun je ook de verlichtingsunit hangen. Ook bij het maken van hanglampen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van rvs kettingen. Vaak hebben deze kettingen geen staalkleur, maar een bronsachtige, koperen of zwarte kleur. Een rvs ketting wordt op een heel andere manier gemaakt dan andere soorten kettingen. Dit omdat er bij het maken van zo’n ketting bijna geen koolstof wordt gebruikt. Dit maakt wel meteen, dat het lastig is om zo’n ketting te harden. Ook voor het ophangen van allerlei planten in je tuin kun je een rvs ketting gebruiken.

Planten ophangen

Planten ophangen in je tuin kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Maar wanneer je je tuin een industriële uitstraling wilt geven, kan het een leuk effect geven om dit te doen met behulp van een rvs ketting. Deze ketting kun je dan onder andere aan een paal van je overkapping hangen. Met behulp van s haken kun je aan deze ketting eenvoudig een aantal bloempotten of plantenzakken hangen. Dit geeft natuurlijk een leuk en speels effect. En dat voor weinig geld, want een rvs ketting is vaak goed te betalen. Je kunt vaak al zo’n ketting kopen vanaf een paar euro. Je hebt natuurlijk ook duurdere, deze zijn dan vaak dikker, en worden vaak gebruikt binnen de industrie. Wanneer je op zoek bent naar zo’n ketting kun je deze vaak bij een bouwmarkt kopen. Dit geldt niet wanneer je er sieraden van wilt maken.

Sieraden maken

Zoals al eerder is gezegd kun je met een rvs ketting ook sieraden maken. Wanneer je dit wilt doen, is het belangrijk dat je niet naar de bouwmarkt gaat voor het aanschaffen van zo’n ketting. Je kunt hiervoor dan beter naar een juwelier gaan. Dit omdat de ketting die je hier koopt van een andere kwaliteit is, daarnaast mooier is afgewerkt en wat fijnere schakels heeft. Wanneer je een ketting wilt kopen waar je zware dingen aan op kunt hangen, zoals bijvoorbeeld een aantal bloempotten of een lamp, is het belangrijk dat je oog hebt voor de kwaliteit van de ketting. Dit zodat de ketting niet binnen no-time afbreekt.