Maak Je Sloten Slagsleutel Veilig

Een slagsleutel is een populaire manier om sloten open te breken, en het wordt voor vele huizen door heel Nederland gebruikt. Inbrekers gebruiken een slagsleutel om het slot in te slaan zodat ze toegang hebben tot je huis. Hoewel deze methode niet voor iedere deur werkt, wordt het vaak gebruikt als een inbreekmethode.

De dief steekt  de slagsleutel halverwege in het slot. Dan gebruiken ze een hamer of een rots om het slot te “stoten” met kleine slagen, totdat ze de sleutel om kunnen draaien. De slag op de sleutel beweegt de slotpennen binnen het slot en de sleutel kan dan helemaal omgedraaid worden.

Deuren die ouderwetse cilindersloten gebruiken zijn kwetsbaar voor deze methode van inbreken. Oude slot systemen zijn niet erg betrouwbaar, en doen niet goed dienst voor de beveiliging van je huis. Maar vele mensen gebruiken nog steeds oude sloten.

De beste oplossing voor de slotproblemen van je huisbeveiliging is om contact op te nemen met een certificeerde slotenmaker. Slotenmakers zijn de beste mensen om vragen aan te stellen over slotsystemen, en ze kunnen je vertellen wat voor modellen ze beschikbaar hebben voor je huis. Ze kunnen ook de sloten in je deur installeren, om er voor te zorgen dat ze goed geïnstalleerd zijn.

Slotenmakers hebben veel verschillende sloten waaruit je kunt kiezen. De nieuwe modellen sloten zijn zo gemaakt dat slagsleutels niet gebruikt kunnen worden. Slotenmakers hebben ook elektronische toegangssystemen, die niet met een sleutel open gebroken kunnen worden.

Slagsleutels zijn een probleem voor de beveiliging van je huis, maar het is niet de enige manier waarop mensen in je huis kunnen breken. Soms delen we sleutels met medewerkers of buren, voor noodgevallen. Hoewel dit in theorie goed klinkt, is er geen gemakkelijke manier om te controleren hoeveel potentiële kopieën deze vertrouwde vrienden kunnen maken.

Gebruik beperkte sleutelsysteem om te vermijden dat dit de beveiliging van je huis bedreigt. Beperkte sleutelsystem staan het niet toe dat sleutels gekopieerd worden. De enige manier waarop een sleutel gekopieerd kan worden is door je slotenmaker.

Nieuwe sloten installeren kan de beveiliging van je huis drastisch verbeteren. Wanneer je bestaande slotsysteem te ouderwets is, verander dan nu de sloten. Bel je dichtstbijzijnde slotenmaker om te zien welke opties er voor je beschikbaar zijn.

 

Van de redactie van Slotenmaker-24.nl, in heel Nederland actief, zoals in Almere. Kijk voor meer informatie op deze pagina: https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-almere-255.html.