Komt er een grote verhuizing aan?

Ontdek nu enkele tips om veilig de weg op te gaan in de winter
De dagen worden steeds korter, kouder en donkerder.  Winter is coming! Voor je het weet wordt de weg weer één grote ijsbaan, en dan bedoelen we niet die ene leuke waar je de hele winter plezier van hebt, maar eentje waar het gevaar zó op de loer ligt. Ook tijdens een grote verhuizing moet je je goed voorbereiden op deze koude winterdagen. Mocht je met een grote verhuizing nou een busje huren dan wil je er natuurlijk ervoor zorgen dat het busje met al jouw spullen tijdens deze koude winterdagen veilig aankomt bij je nieuwe huisje. De meeste problemen die zich voordoen met deze kou, hebben met het ontdooien van de wagen te maken en kun je gelukkig vaak zelf oplossen. Hieronder daarom enkele bruikbare adviezen, zodat jouw verhuizing vlekkeloos verloopt!

Ramen en ruitenwissers bij vrieskou

Zijn de ramen van de wagen gedurende de verhuizing dichtgevroren? Je hebt ze zo weer werkend met ruitondooier. Spuit de ruit in en wacht even een minuutje. Geen ruitondooier bij de hand? Een ijskrabber doet ook wonderen. Om condensvorming te voorkomen, klopt je eerst het sneeuw of ijs van je kleding voordat je de wagen instapt. Mochten de ruiten toch van binnen beslaan, schakel dan de recirculatiestand uit en ga met een droge doek over de binnenkant van de ruiten.

Mocht je dit probleem bij de ruitenwissers van de auto hebben dan kun je het volgende doen. Tik voorzichtig met een ruitenkrabber tegen de ruitenwissers om ze los te maken. Maak de voorruit ijsvrij met ruitontdooier of een ruitenkrabber en ga na of de ruitensproeier nog werkt. Mocht dit niet zo zijn, is het handig een warme kruik op de sproeierkopjes te leggen. Ook kan het zo zijn dat de ruitensproeiervloeistof is bevroren. Het reservoir vullen met warm water of antivries kan het ijs laten smelten.

Het autoslot is vastgevroren

Je bent net klaar met verhuizen en wil het busje net terug brengen naar het autoverhuur bedrijf, maar je krijgt de autosleutel niet in het slot doordat deze is dichtgevroren. Vervelende situatie maar geen nood! Met een slotontdooier krijgt je het slot zo weer open. Heeft je geen slotontdooier bij de hand? Ook een aansteker doet wonderen. Verwarm hiermee de autosleutel en probeer nogmaals de deur te openen. Een warme kruik tegen het slot aan houden kan ook helpen.

De handrem zit muurvast

Het kan voorkomen dat je de handrem niet naar beneden krijgt. Verspil dan niet al je kracht en energie door met man en macht de handrem van het busje af proberen te halen maar laat de motor een tijdje lopen. Laat de wagen warm worden (het kan even duren) en probeer het nogmaals. Uiteindelijk haal je het busje weer van de handrem af.

Toch maar wel die reserveband

Het is geen pretje om een lekke band te hebben en waarschijnlijk heeft je geen reserveband in de bus liggen. Dit past immers niet naast al die verhuisspullen van je. Bij pech kun je dan helaas in een vervelende situatie terecht komen. Advies is om vóór dat je op weg gaat toch te zorgen voor een reserveband of een thuiskomer. De thuiskomer is een wat kleinere band en zoals de naam het al zegt, alleen bedoeld om naar huis te rijden. Met dit type band mag u niet harder dan 80 km per uur.

Verwisselt je zelf een lekke band? Zet de bus eerst in een versnelling en op de handrem en draai vervolgens de wielmoeren een stukje los voordatje de wagen opkrikt. Op deze manier kunt je eenvoudiger kracht zetten en gaat het verwisselen van de lekke band makkelijker.