Hoe kies je de juiste kraan?

Of je nu besluit een quooker kraan of een andere kraan te kopen, het kiezen van de juiste kraan voor je keuken of badkamer kan een ontmoedigende taak zijn. Veel mensen weten niet precies wat ze willen als ze op zoek zijn naar een nieuwe kraan. Je hoeft niet precies te weten wat voor soort kraan in je badkamer past, als je maar weet welke functies je wilt hebben. Het zou geweldig zijn als je iets wilt dat er strak en modern uitziet of misschien iets traditioneler. Je hoeft alleen maar uit te zoeken hoeveel geld je bereid bent te besteden aan een nieuwe kraan voordat je gaat winkelen. Kies daarnaast verstandig je materialen. Er worden tegenwoordig veel verschillende materialen in kranen gebruikt, zoals messing, chroom en roestvrij staal. Ze zullen echter niet allemaal goed werken in elk type keuken of badkamer.

Wat is de functie van een kraan?

Een kraan is een apparaat waarmee je de waterstroom in je gootsteen of badkuip kunt regelen. Het is meestal gemaakt van metaal of plastic, en het kan een hendel hebben die het water aanzet, of een knop die je naar beneden duwt om de waterstroom te activeren. De functie van een kraan is om je in staat te stellen schoon water te krijgen voor het wassen van je handen, gezicht of afwas. Je kunt ook bepalen hoeveel water eruit komt, zodat je geen water verspilt. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kranen op de markt. Ze omvatten eengreeps, multifunctionele, wandgemonteerde, op het dek gemonteerde en neerklapbare sproeier kranen. De stijl die je kiest, hangt af van de look die je wilt voor je badkamer- of keuken project.

Dingen om te vermijden bij het kopen van een kraan

Koop geen kraan die niet eenvoudig te installeren is. Als je iemand moet inhuren om het te installeren, kost dat je meer geld dan alleen het kopen van een eenvoudig te installeren kraan. Je moet ook voorkomen dat je een goedkope kraan koopt die niet lang meegaat. Als het na een paar weken of maanden kapot gaat, heb je je geld verspild aan iets dat niet lang heeft gewerkt. Koop tot slot geen kraan met teveel overbodige features. Je hebt ze niet allemaal nodig. Kies gewoon de functies die je echt wilt, zoals temperatuurregeling, en laat de rest los.