Wat is de beste spouwmuurisolatie?

spouwmuurisolatie

Het lijkt een eenvoudige vraag maar het juiste antwoord ligt toch wat complexer. Niet alle vormen van spouwmuurisolatie zijn mogelijk voor alle panden, daarnaast zijn er ook persoonlijke afwegingen om te maken. Dit zijn de beste vormen van spouwmuurisolatie en de redenen om voor dat materiaal te kiezen.

  1. PUR ofwel polyurethaan schuim is over de gehele lijn genomen de beste wijze om de spouwmuur te isoleren. Dit vloeibare materiaal zet uit en zal de spouw opvullen. Het materiaal blijft goed op zijn plaats. Helaas ligt de prijs relatief hoog en het is niet de meest milieuvriendelijke oplossing.
  2. HR++ Glaswol of HR++ Polystyreen parels bieden de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. De isolatiewaarde haalt het niet bij PUR, maar de kosten liggen aanzienlijk lager.
  3. Glaswolvlokken zijn de beste keuze wanneer je zo min mogelijk het milieu wilt belasten. De grondstoffen zijn in grote hoeveelheden beschikbaar en het materiaal kan hergebruikt worden. De isolerende waarde is uitstekend.

Maatwerk bij spouwmuurisolatie

Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de constructie van het pand. Niet alle methodes zijn toepasbaar op iedere spouwmuur, denk aan de dikte van de spouw. Laat je daarom altijd vooraf adviseren door de specialist alvorens een keuze te maken.