De Huiskamer van 2018

Hoe ziet de ideale huiskamer er uit in 2018? Je leest het hier! In deze blog staan de leukste trends als het gaat over de inrichting van bijvoorbeeld de woonkamer. Ben je helemaal klaar met de inrichting in huis? Is het tijd voor iets anders en ga je graag met de tijd mee? Hier ben je op de juiste plek om je fantasie even lekker te laten gaan en te fantaseren over jouw nieuwe inrichting!

Pigment aanbrengen!

Een erg vrolijke trend is om een lekker kleurtje in huis te nemen. Zeker om contrast aan te brengen met een donkere basiskleur, is het leuk om bijvoorbeeld een roze of gele bank in de woonkamer neer te zetten. Zie je huiskamer als een mooi bloemboeket waar verschillende kleuren in harmonie samen komen. De basis is donker zoals een grijze vloer of een donkergroene muur, dit is de steel van de roos of de orchidee, en in het midden staat een mooi gekleurde bank in bloei. Jij bent de bloemist van de woonkamer, geen combinatie is uitgesloten!

Retro voorwerpen

Wat zeer goed gepaard gaat met deze kleurrijke inrichting, is retro. Het hoeft hier niet om hele grote opvallende of obscure objecten te gaan. Het is juist de bedoeling dat het simpel en eenvoud uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan een originele typemachine die je neer zet als decoratie, een retrostoel of een platenspeler. Er zijn tegenwoordig ook platenspelers met een USB-aansluiting en bluetooth om je telefoon er op aan te sluiten! Het gaat er in elk geval om dat er een aantal voorwerpen in de woonkamer te vinden zijn die karakter uitstralen en geen uitleg nodig hebben.

Een gietvloer

Het ging net al even over de donkere basis. Dit is erg goed te doen met een moderne vloer. Een vloer die tegenwoordig vaak wordt gebruikt en super flexibel is, is de gietvloer. Meestal ligt er thuis al een betonnen basis. Hierover kan gemakkelijk nog een laag beton gestort te worden. Behalve dat het er super strak uit ziet, en elke ruimte in huis naadloos met elkaar verbind, hoeven er ook nog eens geen bomen voor gekapt te worden. Gietvloeren zijn in veel verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar, maar mocht het zo zijn dat de vloer uiteindelijk niet bevalt, dan leg je er gewoon een andere vloer over heen! Voor inspiratie kunt u eens een kijkje nemen op sensovloeren.