Kantoorinrichting anno 2018

Een fantastische kantoorinrichting vereist een meer dan alleen een functionele mindset die zich richt op waar de bureaus moeten staan en hoe de receptie eruit moet zien. Tegenwoordig draait het moderne werkplek ontwerp om het creëren van een uitnodigende ruimte die de groei bevordert, de werkprestaties optimaliseert en comfortabel is voor werknemers uit verschillende bevolkingsgroepen. Het is dan ook cruciaal om te onthouden dat fysieke omgevingen een enorme impact hebben op moraal, efficiëntie en psychisch welbevinden. Uw kantoorinrichting moet dat dus weerspiegelen, terwijl de kernwaarden van de organisatie op de voorgrond blijven.

 

Flexibiliteit

Door meer flexibiliteit toe te voegen aan de lay-out van de werkruimte is activity based working een combinatie van open, privé, team ruimtes en ‘niet-toegewezen’ werkstations voor werknemers. Met dit moderne concept kunnen mensen zich vrij bewegen zonder ze te beperken tot één bepaald werkstation op kantoor, vooral als het werk wordt uitgevoerd met een laptop (zoals tegenwoordig het geval is bij veel banen). Dit verbetert niet alleen de efficiëntie door mensen vrijheid te geven om te werken waar ze zich het prettigst voelen maar zorgt ook voor een betere samenwerking.

 

Planten en Groen

Planten en groen zijn is de afgelopen jaren één van de meeste prominente trends in kantoorontwerpen geweest. Behalve dat het goed is voor het milieu zorgt het ook voor een inspirerende werkplek voor werknemers. Het is bekend dat groene elementen in een kantoorontwerp gezondheid, geluk, creativiteit en welzijn bevorderen. Verder zorgen planten voor een welkome afwisseling van computerschermen.

 

Opfleuren met kleur en textuur

Het is gemakkelijk om mee te gaan met de merkkleur bij het plannen van een kantoorinrichting, maar vermijd overdrijven met één enkele tint en introduceer een kleurenpalet dat de verschillende kernwaarden van uw organisatie vertegenwoordigt. Een korte zoektocht naar waar kleuren voor staan helpt hierbij. Geel roept bijvoorbeeld geluk en positiviteit op. Vaak wordt gebruik gemaakt van een coatingvloer en een basic kleur wand om een strakke uitstraling te behouden. Kleuren en texturen hoeven niet te worden beperkt tot wanden of vloeren deze kunnen op kleinere manieren in het kantoor worden toegepast bijvoorbeeld in het kantoormeubilair of moderne kunstwerken.

Het ontwerpen van uw kantoor kan een spannend project zijn, vooral als u dit voor het eerst doet. Hoewel er veel afhangt van de kernwaarden van het bedrijf is het ook belangrijk om te overwegen welke elementen de productiviteit verhogen. En het belangrijkste misschien wel uw eigen smaak.