De voordelen van een aanbouw bij je woning

Wanneer je het gevoel hebt dat je huis te klein wordt, dan heb je natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om je huis uit te bouwen met een aanbouw. Wat je vaak ziet, is dat er een stuk bij de keuken wordt aangebouwd, zodat de eettafel met stoelen in de aanbouw kan staan. Dit scheelt vaak dusdanig veel ruimte, dat het optisch gezien ineens een wereld van verschil is, terwijl dit in de praktijk reuze meevalt. Omdat er zo ontzettend veel voordelen zijn aan een aanbouw laten bouwen, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Extra ruimte

Kies je voor het laten uitbouwen van je woning, dan heeft dit natuurlijk als één van de grootste voordelen dat je een hele hoop extra ruimte hebt. Omdat je helemaal zelf kunt bepalen hoe groot je de aanbouw wilt laten maken, bepaal je dus ook zelf wat je er exact mee wilt gaan doen. Het is natuurlijk niet handig om te kiezen voor een dusdanig grote aanbouw dat je straks een tuin mee overhoudt. Wat je vaak ziet, is dat er wordt gekozen voor de volledige breedte van de woning en vaak een meter of twee/drie diep. Op deze manier maak je een significant verschil qua grote van je woning en houd je de tuin ook nog enigszins intact. 

Je woning wordt meer waard

Laat je een aanbouw door Bouwbedrijf MontisBouw aan je huis bouwen, dan wordt je huis natuurlijk ook direct een stuk meer waard. Doordat de oppervlakte groter is en je huis dus groter is, is de waarde ook een stuk hoger. Vooral wanneer je voornemens bent om je woning in de toekomst te verkopen, kan het op twee manieren voordelen hebben. Je geniet namelijk direct van een stuk meer ruimte en je woning wordt meer waard en is ook aantrekkelijker voor een potentiële koper.

Vergunningsvrij

Wanneer je normaliter een aanpassing wilt doen aan je woning, dan dien je in veel gevallen een vergunning aan te vragen. Gelukkig is dit bij het laten plaatsen van een aanbouw niet nodig. Wel is het belangrijk dat je aanbouw aan bepaalde voorwaarden voldoet. Belangrijk is dus om je gemeente even te informeren over wat je voornemens bent te gaan doen en om te vragen of het akkoord is. Je zult namelijk niet de eerste zijn die alles weer kan afbreken. Om dat te voorkomen, kun je er beter even een telefoontje aan wagen.