Tips voor het aanleggen van een nieuwe tuin

Wanneer je net een nieuw huis hebt laten bouwen, dan is het natuurlijk ook zaak om serieus over je tuin na te denken. Anders dan bij een bestaande woning, is het vaak niet meer dan een kale zandvlakte om je woning. Dit geldt voor zowel voor je huis, als achter je huis. Des te belangrijker dus om hier mee aan de slag te gaan. Vaak kun je namelijk een deel van de kosten voor het aanleggen van de tuin uit het bouwdepot halen en dus laten meefinancieren. Om ervoor te zorgen dat je een tuin krijgt waar je gelukkig van wordt, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je.

Maak een plan

Het maakt niet uit of je nu aan de slag gaat met de tuinaanleg bij nieuwbouw huis of een reeds bestaande tuin wilt opknappen. In beide gevallen is een goed plan van essentieel belang. Vaak is het dan dus ook aan te raden om hier niet alleen mee aan de slag te gaan, maar een tuinarchitect in te schakelen. Je moet namelijk over allerlei zaken nadenken. Niet alleen over de kleur van de tegels, maar ook de indeling in verband met het aantal uren zon en natuurlijk ook de beplanting die wordt gebruikt. Zorg er dus voor dat je van te voren exact in kaart hebt wat je graag wilt en welke mogelijkheden er daadwerkelijk zijn.

Zorg dat de grond goed is voorbereid

Planten, bomen en bloemen hebben natuurlijk wel voeding nodig. Op het moment dat je om het huis alleen maar geel zand hebt, dan gaat het natuurlijk een lastig verhaal worden. Zorg er daarom dus ook voor dat de grond voedzaam is en indien nodig is voorzien van de juiste grondsoort. Het kan dus heel goed zijn dat er een flinke laag geel zand moet worden afgehaald en vervangen moet worden door tuinaarde bijvoorbeeld. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de beplanting niet goed tot haar recht komt.

De aankleding

Wanneer de grond gereed is en de keuze voor de beplanting is gemaakt, dan moet er uiteraard ook worden nagedacht over de rest van de aankleding van de tuin. Bij Van Rijn tuinoplossingen is dit gelukkig geen enkel probleem. Zo kun je kiezen voor een waterpartij in de tuin of bijvoorbeeld een prachtige bloempot die fungeert als echte eyecatcher in je tuin. Wanneer je de juiste tijd en aandacht besteedt aan je tuin, dan zul je zien dat je relatief eenvoudig tot een prachtig resultaat kunt komen.