Dit is waar jij zou moeten kiezen voor een sfeerhaard

Wil jij je huis wat extra sfeer geven, dan is een elektrische sfeerhaard van Diamondflame hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Deze sfeerhaarden kunnen namelijk overal worden geplaatst en je hebt er geen schoorsteen voor nodig. Daarbij heb je met een elektrische haard natuurlijk ook niets van doen met hout, koolmonoxide, stikstofdioxide en zwaveldioxide die kunnen vrijkomen wanneer je hout verbrand. Kortom, alleen maar voordelen dus. Lijkt jou zo’n haard ook wel wat, dan hebben we hier een aantal redenen voor je, waarom je dit beslist zou moeten doen.

Praktisch

Naast het feit dat elektrische sfeerhaarden veilig zijn, zijn ze ook praktisch. Omdat je een normale openhaard natuurlijk goed moet onderhouden en dus  zeker ieder jaar moet worden gereinigd. Ook ben je afhankelijk van het hout dat je hebt en dien je daarnaast ook na iedere keer gebruikt te hebben gemaakt van je openhaard, de as opruimen. Dit heb je dus allemaal niet wanneer je een elektrische haard hebt. Het enige wat je dan hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken en te genieten van de prachtige dansende vlammen. Ga je naar bed, dan hoef je hem alleen nog maar even uit te zetten en hoef je je niet bezig te houden met het schoonmaken ervan. Hoe handig is dat?

Overal te plaatsen

Aangezien je geen rekening hoeft te houden met een schoorsteen, kun je de open haard overal eenvoudig plaatsen. Dat houdt dus ook in dat je bijvoorbeeld wanneer het de plek van haard zat bent, het geheel kunt verplaatsen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het met een speciale ingebouwde variant niet mogelijk is. Deze zitten vaak in de vorm van een cinewall in de muur en kunnen niet worden verplaatst. Denke daarom dus ook altijd van tevoren alvast goed na over de plek van de haard.

Energiezuinig

Je zult het misschien niet direct denken, maar een elektrische haard is ontzettend energie zuinig. Dat komt namelijk doordat de warmte de ruimte in straalt, waar het bij een normale open haard voor het grootste gedeelte door de schoorsteenpijp naar buiten verdwijnt. Wel is het goed te weten dat het dan een gashaard betreft. Kies je voor een houtkachel, dan ben je vaak iets voordeliger uit, aangezien de kachel stroom verbruikt. Dit ligt verhoudingsgewijs net iets hoger dan de kosten voor het stoken met hout. Toch neemt het niet weg dat een elektrische haard in meerdere opzichten een stuk zuiniger is.