Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een trampoline?

Een trampoline is de juiste uitrusting om je kinderen actief te laten spelen. Het kiezen van de juiste trampoline kan echter lastig zijn. Dat komt doordat er een groot assortiment trampolines in de winkel te vinden is. De trampolines verschillen per maat en model. Dus, hoe kies je de beste trampoline voor je gezin? Om je opties te verfijnen kun je deze aspecten in gedachten houden. Allereerst moet je rekening houden met de ruimte die je in je tuin hebt. Je moet ook het type trampoline kiezen op basis van de persoon die het gaat gebruiken. Trampolines voor kinderen en volwassenen zijn verschillend. Investeren in trampolines is een leuk idee, omdat het een spannende fysieke training biedt voor alle gezinsleden. Zo blijft je gezin actief en gezond. Hier zijn enkele overwegingen bij het kiezen van een trampoline.

Je tuin opmeten

Voordat we trampolines kopen moet je de beschikbare ruimte in je tuin opmeten. Door de beschikbare ruimte op te meten, kun je de juiste maat trampoline bepalen. Deze buitenuitrusting is verkrijgbaar in klein formaat (2,5m diameter) tot groot formaat (4m diameter). Zorg ervoor dat het gebied waar je de trampoline plaatst vrij is van hekken, takken, hellingen en puin. Het gebied rond de trampolines moet ook vrij en veilig zijn. Je moet de trampoline op een vlakke ondergrond plaatsen. De helling moet minder dan 3 graden zijn. Dan moet je een veilige vrije ruimte hebben van ongeveer 1,5 meter rond de trampoline. De minimale doorrijhoogte is 6 meter vanaf de grond.

Het model selecteren

Er zijn twee soorten trampolines beschikbaar. Je kunt kiezen tussen spring trampolines of springless trampolines. Springless trampoline maakt gebruik van flexibele staven die onder het oppervlak liggen. Je kunt het model kiezen door te kijken wie deze trampoline gaat gebruiken. Je moet het maximale gewicht inschatten van de mensen die op de trampoline springen. Je moet ervoor zorgen dat de grond niet wordt geraakt als iemand springt. Ongeacht de grootte van trampolines die je koopt, je moet kijken naar het maximale gebruikersgewicht. Als je een trampoline voor kinderen koopt, moet je volwassenen er niet op laten springen. Een springfree trampoline is duurzaam en weerbestendig. Je kunt het dus het hele jaar door laten staan ​​zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het beschadigd raakt. Deze trampolines zijn bestand tegen UV-stralen en roest.

Gezien de veiligheidskenmerken:

Bij het kiezen van trampolines moet veiligheid voorop staan. De trampolines die je koopt moeten voorzien zijn van een aantal veiligheidsvoorzieningen. Een veervrije trampoline kan de veiligste optie zijn. Het maakt gebruik van matstaven onder het springoppervlak. Kinderen en volwassenen kunnen er veilig op springen. Kies daarnaast voor een trampoline met een verborgen frame zodat je er niet tegenaan loopt als je springt. Vervolgens moet de trampoline een zachte mat hebben die als schokabsorberend kan dienen. Het kan dus de harde rand elimineren. Daarnaast moet de trampoline een veiligheidsnet hebben om vallen te voorkomen. Let bij de aanschaf van een trampoline goed op bovenstaande factoren. Zo heb je een veilige trampoline voor je kinderen.