Sectionale garagedeuren: alle belangrijke informatie

Eén van de meest populaire soorten garagedeuren zijn sectionale garagedeuren. En dat is niet zonder reden. Sectionaaldeuren bieden namelijk vele voordelen. In dit blog zetten we alle belangrijke informatie voor je op een rijtje zodat je voor jezelf en besluit het nemen of een sectionale garagedeur voor jou de beste keuze is.

Wat zijn sectionaal garagedeuren?

Sectionaal garagedeuren bestaan uit panelen die in secties zijn verdeeld en verticaal geopend worden. Ze zijn standaard elektrisch bedienbaar en hebben daardoor geen handgreep. Aan de binnenkant van de deur zit overigens wel een handgreep, zodat je in noodgevallen de deur nog steeds handmatig kunt openen.

Wat zijn de voordelen van sectionaal garagedeuren?

Ruimtebesparend: sectionaal garagedeuren nemen geen extra ruimte in beslag in de garage omdat ze verticaal openen. Dit betekent dat je meer ruimte hebt om je auto te parkeren of om spullen op te slaan in de garage.

Energiebesparing: sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd, waardoor ze helpen om warmteverlies in de garage te verminderen. Bovendien heb je minder last van tocht in de garage. Ideaal als de garage met je woning is verbonden.

Veiligheid: de deuren zijn meestal uitgerust met veiligheidssensoren die ervoor zorgen dat ze niet sluiten als er iets of iemand zich tussen het deurblad en de grond bevind. Dit voorkomt ongelukken en maakt sectionaaldeuren veiliger in het gebruik.

Veel stijlkeuze: de garagedeuren zijn beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en patronen. Daardoor is het mogelijk om een sectionaaldeur samen te stellen die goed past bij de stijl van je woning. 

Wat zijn goede alternatieven voor sectionaaldeuren?

Wanneer je vindt dat sectionaaldeuren voor jou niet de juiste keuze zijn, is het goed om te weten dat er nog een aantal alternatieven zijn om uit te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld roldeuren waarbij de deurpanelen recht boven de garage worden opgerold in een box. 

Hierdoor heb je de zo goed als volledige ruimte in je garage beschikbaar om spullen op te slaan. Een andere deur die we van harte kunnen aanbevelen zijn openslaande deuren voor garages.

Dit type deur fungeert als een voordeur naar de garage. De deur biedt dezelfde voordelen als een roldeur. Daarnaast is het eenvoudig om de garage snel in en uit te kunnen gaan, omdat je letterlijk één van de twee deurhelften slechts een stukje hoeft te openen.

Bekijk het aanbod en laat je informeren

Het is wat ons betreft altijd goed om je uitgebreid te oriënteren voordat je een garagedeur aanschaft. Ieder garagedeur heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het verstandig om die tegen elkaar af te wegen en vervolgens een keuze te maken. Wat ook kan helpen is dat je een garagedeur specialist bezoekt om de verschillende soorten deuren die er zijn te bekijken en uit te proberen in de showroom. Dat kan duidelijkheid geven over welke deur je het beste kunt kiezen.