Aluminium buitendeuren: mogelijkheden, voordelen en prijzen

Is je voordeur aan vervanging toe en overweeg je om een aluminium buitendeur te kopen? Lees dan snel verder. In dit blog bespreken we de mogelijkheden, de voordelen van aluminium deuren en de prijzen waarmee je rekening kunt houden.

Aluminium buitendeuren en mogelijkheden

Aluminium buitendeuren zijn in tal van uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een deur zonder ramen te laten plaatsen of juist voor het creatieve te gaan en voor een deur te kiezen met vele kleine raampjes. 

Ook op het gebied van deurbeslag kun je vele kanten op. Van een subtiel handvat tot grote handvatten. Verder heb je de keuze uit diverse kleuren waarin je de aluminium deur kunt laten uitvoeren.

Voordelen van aluminium voordeuren

  • Aluminium is in principe onderhoudsvrij. Dat betekent dat je de voordeur alleen zo nu en dan even schoon moet maken en soms de scharnieren moet spuiten, zodat het allemaal soepel blijft werken.
  • In tegenstelling tot hout ‘werkt’ aluminium niet waardoor je veel minder last hebt van kou en tocht dat via kiertjes naar binnen kan komen.
  • Een aluminium buitendeur trekt in principe niet krom, bij houten voordeuren kan dat wel gebeuren.
  • Je bespaart een hoop geld op schilderwerk dat bij houten buitendeuren noodzakelijk is en bij aluminium deuren niet nodig is.

Aluminium buitendeuren en prijzen

Een aluminium buitendeur kost meer dan een houten voordeur. Een houten voordeur is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 1.000,-. Een aluminium deur van hoge kwaliteit is verkrijgbaar vanaf ongeveer
€ 1.900,-. Wanneer je voor een wat luxere aluminium buitendeur kiest moet je al snel rekening houden met een prijs van tussen de € 3.000,- en € 4.000,-. 

Ons advies is om sowieso te kiezen voor een deur van hoge kwaliteit. Op die manier profiteer je optimaal van de voordelen van een aluminium buitendeur. Het cosmetische gedeelte, dus hoe de deur er verder uitziet, is in eerste instantie minder belangrijk. Al moeten deur er natuurlijk wel acceptabel uitzien.

Aluminium buitendeuren en bijpassende garagedeuren

We sluiten het artikel af met een tip voor als je een garagedeur hebt en je ervoor wilt zorgen dat de uitstraling van de garagedeur aansluit bij die van de aluminium buitendeur. Het merk Hörmann biedt zowel garagedeuren als aluminium buitendeuren aan en heeft deze deuren qua kleur op elkaar afgestemd. Op die manier krijg je een mooi totaalplaatje. Overweeg je dus om zowel een garagedeur als een aluminium buitendeur tegelijkertijd aan te schaffen? Dan is het zeker de moeite waard om je naast de aluminium voordeuren ook te oriënteren op garagedeuren van Hörmann.