Wat zijn de interieurtrends voor 2023?

De interieurtrends voor 2023 gaan verder waar ze in 2022 zijn gebleven, met de nadruk op comfort en persoonlijkheid. Er zijn echter ook enkele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign waar we naar uitkijken.

gratis Grijze Eettafel Onder Hanglampen Stockfoto

Natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste trends is de toenemende populariteit van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en jute. Deze materialen brengen een gevoel van rust en verbinding met de natuur in huis en zijn daarom zeer gewild. Ook zijn er steeds meer mensen die kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals bamboe en cork. Ook de houten wandpanelen stijgen enorm in populariteit. Naast dat deze geweldig in je interieur staan, werken ze ook nog eens akoestisch. De panelen van Woodypanel zijn een aanrader.

Terugkeer jaren 70 en 80

Vergeet ook de terugkeer van de jaren 70 en 80 niet! We zien een opleving van de populaire stijlen uit deze tijd, zoals de mid-century modern en de bohemian chic. Deze stijlen worden gekenmerkt door comfortabele en gezellige interieurs, met veel kussens, kleurrijke patronen en veel planten.

Smart home technologie

Een andere trend die we volgend jaar zullen zien, is de opkomst van smart home technologie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te voorzien van slimme apparaten die hun leven gemakkelijker maken, zoals thermostaten die aanpassen aan het weer, deuren die zichzelf op slot doen als je weg bent en beveiligingscamera’s die je op afstand kunt bekijken.

gratis Grijze Houten Ladder Op Wit Geschilderde Muur Stockfoto

Nadruk op gezondheid

Vergeet ook de nadruk op gezondheid en welzijn niet. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de invloed van hun omgeving op hun mentale en fysieke gezondheid, en daarom zoeken ze naar manieren om hun huis zo gezond mogelijk te maken. Dit kan betekenen dat ze kiezen voor luchtzuiverende planten, natuurlijke verf en behandelingen voor houten vloeren en meubels.

Personalisatie in interieur

Tot slot blijft de personalisatie van het interieur een belangrijke trend. Mensen willen graag een huis dat aanvoelt als een thuis en dat betekent dat ze hun interieur aanpassen aan hun persoonlijke smaak en stijl. Dit kan betekenen dat ze kiezen voor unieke meubels en accessoires, of dat ze hun huis vullen met kunstwerken en foto’s die betekenis voor hen hebben.

In samenvatting zijn de belangrijkste interieurtrends voor 2023 het gebruik van natuurlijke materialen, de terugkeer van retro stijlen, de opkomst van smart home technologie, gezondheid en welzijn en de personalisatie van je interieur. Genoeg om mee te werken dit jaar!