Wat is spouwmuurisolatie eigenlijk?

Spouwmuurisolatie

Ongeveer een derde van alle verloren warmte in een niet geïsoleerd huis ontsnapt door de muren. Warmte zal altijd van een warme naar een koude omgeving vloeien. In de winter, hoe kouder het buiten is, zal de snellere warmte van je huis in de omringende lucht ontsnappen. Over het algemeen hebben huizen die vanaf de jaren 90 zijn gebouwd, muurisolatie om de warmte binnen te houden, maar als je huis ouder is, heeft het mogelijk geen muurisolatie. Als dit het geval is, verlies je mogelijk veel warmte van je huis, omdat warmte sneller kan ontsnappen door niet geïsoleerde muren. De meeste soorten muren kunnen op de een of andere manier worden geïsoleerd. Als je een typisch huis met spouwmuren heeft, kunt je tot 150 euro per jaar aan verwarmingskosten besparen door de muren te isoleren.

Wat is spouwmuurisolatie en is het geschikt voor mijn huis?

Spouwmuurisolatie vult openingen op die vaak voorkomen tussen buitenmuren in huizen die na 1920 zijn gebouwd, waardoor de warmte binnen blijft om energie te besparen. Het kan ook helpen condensatie in het huis te verminderen als dit een probleem is dat voortkomt uit je buitenmuren. Het wordt vanuit de buitenkant van een huis in de holte geblazen. Elk deel van de muur moet worden opgevuld met isolatie, dus het is belangrijk dat de installateur al je buitenmuren kan bereiken.

Waar is spouwmuurisolatie van gemaakt?

Een spouwmuur bestaat uit twee wanden met een gat ertussen, ook bekend als de holte; het buitenblad is meestal gemaakt van baksteen en de binnenste laag van baksteen of betonblok. Een massieve muur heeft geen holte; elke muur is een enkele massieve muur, meestal gemaakt van baksteen of steen. Spouwmuurisolatie kan over het algemeen worden gemaakt van drie soorten materiaal: minerale wol, polystyreenkorrels of geschuimde isolatiematerialen.