Verhuisservice in Almere op het oog? Gebruik deze checklist

Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar Almere te verhuizen, en dat is compleet begrijpelijk. Deze jonge stad telt meer dan 200.000 inwoners en ligt onder de rook van Amsterdam, waar wonen erg duur is. Ga je binnenkort ook verhuizen naar Almere? Of heb je een huis op het oog maar weet je nog niet zeker hoe je de verhuizing kan voltrekken? In dit artikel geven wij je de checklist verhuizen wanneer je een verhuisservice in Almere zoekt.

Welke locatie?

Naar welke locatie je gaat verhuizen is punt 1. Wanneer je bijvoorbeeld vanuit een dorp verhuist of vanuit een drukke winkelstraat, heeft dat invloed op de verhuizing. In een drukke straat heb je te maken met vergunningen en is het lastiger om met een verhuiswagen door de smalle straten te rijden. Het is belangrijk dit van te voren aan te geven bij jouw verhuisservice in Almere omdat zij dan voorbereidingen kunnen treffen.

Wat neem je mee?

Een verhuizing is een mooi moment om alle spullen die je niet gebruikt of niet meer nodig hebt, weg te doen. Alles moet namelijk ingepakt worden in verhuisdozen dus je moet toch je spullen uitzoeken. Tijdens het weggooien van je spullen kun je de theorie van Marie Kondo gebruiken. Zij zegt dat je bij elk object jezelf af moet vragen of je er blij van wordt. Is het antwoord nee? Dan doe je het weg. Dat wegdoen kan op verschillende manieren:

  • Huur een container. Hier kun je voor kiezen wanneer je bijvoorbeeld van een eengezinswoning naar een appartement verhuist. Je hebt daar namelijk minder ruimte en er zullen dus een hoop spullen weg moeten.
  • Nodig je vrienden uit om spullen uit te zoeken. Je vrienden vinden de dingen waar jij niets meer aan hebt misschien wel heel leuk of handig. Jij bent van je spullen af en je maakt er vrienden blij mee. Win-win.
  • Breng je spullen naar de kringloop. Bij de kringloopwinkel kun je spullen brengen die nog prima een ronde meekunnen maar die jij niet meer nodig hebt. Zo ben je er in een keer vanaf en de kringloopwinkel is er altijd blij mee.

Wanneer je ruim van te voren begint met het uitzoeken van je spullen heb je wellicht tijd om een aantal spullen op marktplaats te zetten. Wanneer je niet heel veel tijd meer hebt is het beter om ze naar de kringloop te brengen.

Hoeveel verhuizers heb je nodig?

Bij sommige verhuisbedrijven kun je zelf een aantal verhuizers aangeven, wanneer je bijvoorbeeld zelf wil meehelpen om de kosten te drukken. Het is belangrijk dit van tevoren te bepalen. Vraag wanneer je de verhuisdatum hebt bepaald, rond aan vrienden of familie of zij kunnen helpen tijdens de verhuizing. Een andere manier om de kosten wat te drukken is door studentverhuizers in te huren. Dit zijn studenten die als bijbaan graag een handje helpen met het sjouwen van zware spullen.

Wanneer je deze dingen hebt geregeld, kun je de rest overlaten aan de verhuisservice in Almere en heb je de checklist verhuizen afgerond. Verhuizen is stressvol maar verhuisbedrijven ondersteunen je graag door de rest van je uit handen te nemen. Zo kan je snel genieten van je nieuwe woning.