Gietvloer met betonlook zelf aanbrengen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar weet je niet goed welke variant het beste zou passen in je interieur? Maak kennis met de betonlook gietvloer. Een onderhoudsvrije vloer die lang meegaat en bovendien in alle kleuren is af te werken. We vertellen je graag wat meer.

Waarom kiezen voor een gietvloer met betonlook?

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een gietvloer in hun woning aan te brengen. Terwijl je gietvloeren een aantal jaar terug nog voornamelijk in bedrijfsmatige omgevingen tegenkwam. Een gegoten vloer gaat echter zeer lang mee waardoor het ook een interessante optie voor woningen is. Door innovatieve technieken is het tegenwoordig mogelijk om een onderhoudsvrije gietvloer in vrijwel iedere kleur aan te brengen waardoor je zelf de controle hebt over de uitstraling van de gietvloer. Het is zelfs mogelijk om een gietvloer met betonlook aan te brengen. Dit is een duurzame kunststof gietvloer die eruit ziet als een traditionele betonvloer. De betonlook gietvloer is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen.

Doe het zelf mogelijkheden

Als je wilt besparen op de aanleg van een nieuwe gietvloer dan zijn er mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Dit wordt echter niet veel gedaan omdat het een behoorlijke complexe en langdurige klus is. Bij voorkeur heb je hier ook enige ervaring mee. Mocht je toch besluiten om zelf aan de slag te gaan dan is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen en het juiste materiaal in huis haalt. Hiervoor kan je terecht bij Epoxy Winkel.

Toch maar laten doen?

Kom je er niet helemaal uit of zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een vloer? Dan is het altijd nog mogelijk om een vakman in te schakelen. In iedere regio zijn er wel specialistische bedrijven te vinden die een mooie gietvloer voor je kunnen aanbrengen. Een betonlook gietvloer is wel ietsje moeilijker dan een normale gietvloer maar over het algemeen moet dit geen probleem zijn. Het is belangrijk om van tevoren voldoende informatie en voorbeelden te verzamelen zodat je zeker weet dat de specialist een vloer naar wens aanbrengt.