Gietvloer in de keuken wat kost het

Een gietvloer is mooi en erg handig omdat het gemakkelijk schoon is te houden. Vooral in een gietvloer in de keuken is dit een belangrijk aspect omdat je daar over het algemeen het vaakste morst. Gietvloeren zijn fijn om op te lopen omdat het is gemaakt van polyurethaan of epoxy, ook voelt de vloer warm aan, zelfs met blote voeten. Het is zoals de naam het al zegt een gegoten vloer, hij kan glanzen maar ook een patroon hebben zoals marmer of een betonlook. Ook kun je zelf bepalen wat voor kleur de vloer moet hebben. Maar wat kost een gietvloer nou precies? Dat is vaak op te vragen via een offerte.

Een voorbeeld van de kosten

De kosten van een gietvloer keuken zijn ten eerste afhankelijk van het formaat van de keuken. Ook hangt het af van het materiaal dat jij wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor epoxy of polyurethaan. Daarom wordt er ook altijd gewerkt met een offerte. Epoxy is erg gevoelig voor UV dit kan verkleuring veroorzaken. Ook is epoxy niet scheur overbruggend, wat dus gemakkelijker voor scheuren in de vloer kan zorgen. Dit brengt dus al sneller reparatiekosten met zich mee. Van Polyurethaan zijn er twee type beschikbaar, UV bestendig en niet UV bestendig. Het is natuurlijk beter om voor de UV bestendige variant te kiezen om verkleuring door daglicht te voorkomen.

De ondergrond

De ondergrond speelt ook een rol in de kostenberekening. Een gietvloer kan eigenlijk wel op iedere ondergrond aangebracht worden. Echter hebben sommige ondergronden een voorbehandeling nodig, dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Een gietvloer voor in een woning bestaat eigenlijk altijd uit 4 lagen, je betaalt per laag, ook iets om rekening mee te houden. Maar een goede gietvloer staat bekend om zijn lange levensduur, het is het geld dus wel waard.

De Conclusie

Wanneer jij jezelf vraagt wat kost een gietvloer? Meet je keuken op, en vraag jezelf af welk materiaal jij wilt gaan gebruiken. De leverancier kan jou vertellen welk materiaal zij jou kunnen leveren en wat de voordelen zijn van deze materialen. Op basis daarvan kun jij een offerte krijgen. Kies ook altijd voor vakmensen met ervaring, zo voorkom jij extra kosten aan reparatie of in het ergste geval de vloer opnieuw laten aanleggen. De levensduur van een goede gietvloer is lang, je kan er dus lang van genieten. Ook is het gemakkelijk om schoon te houden en voelt hij comfortabel aan.